orkester-leder

orkester-leder

Orkester-leder

Hvad laver man som Orkester-leder?

Vi har ved hver Musical opsætning en orkesterleder koblet på.

Som Orkesterleder har man ansvaret for den musikalske del i forbindelse med opsætningen. Samarbejdet starter med at man i samråd med Instruktøren og Forestillingslederen, finder ud af hvilke instrumenter der skal indgå i opsætningen, når sammensætningen er fundet, skal man finde musikere der kan optage disse pladser i orkestret.

Som Orkesterleder er man også med til at finde det rigtige toneleje til skuespillerne, finde noder og evt. omskrive disse til korrekt toneleje. Er der ingen noder med til teaterstykket, skal disse også findes.

Man har som sagt ansvaret for den musikalske del, det betyder at man er med til at finde musikere, og når de er fundet, står man for at musikerne kan spille sammen, og senere hen at de spiller godt sammen med skuespillerne.

Hvor mange gange mødes vi?

I starten af perioden, mødes man 1 gang i ugen med musikerne.

I midten af perioden, begynder man også at være med til øveweekend, som er 1-3 gange i en øveperiode.

i slutningen af øveperioden op til en forestilling, mødes man hver gang og allersidste periode kan det være hver dag.

Hvor mange timers arbejde, er der tale om?

Afhængig af hvor god du er til noder og sammenspil. Men en øvedag kan være et par timer, i sidste ende er det op til dig som Orkesterleder, du har nemlig ansvaret for at det spiller til forestillingerne.

Kræver det erfaring som Orkesterleder?

Nej, det kræver ingen erfaring som Orkesterleder, men det kræver en del erfaring som musiker og at du kan noder, og lære fra dig.

Hvad forventer foreningen af mig?

At man arbejder pædagogisk med musikerne. For os er det vigtigste at det sociale er i fokus, og det at man har det godt og føler sig tryg, er på din øverste liste. Vi tror på, at man godt kan arbejde seriøs med numrene, mens man samtidig har det sjovt. Du har selvfølgelig også ansvaret for at musikken lyder som den skal, og at musikerne kan spille sammen med hinanden og skuespillerne.

Christoffer Vindbjerg Kristensen

Formand
Kontaktperson
Mail: formand@studio73.dk

Og dig

Frivillig