Skuespiller

Skuespiller

Skuespiller

Hvad laver man som Skuespiller?

Vi har følgende fast program: 1x Børneteater – 1xJulestykke. Hvert andet år Ungdomsforestilling, og derudover har vi teateropsætninger som: Musicals, Revy, Absurd teater og Dukketeater.

Som skuespiller starter man ud med at tilmelde sig til en audition, herefter modtager man en rolle samt rollehæfte. Første gang skuespillerne mødes, er ved en Læseprøve hvor skuespillerne sammen med instruktøren går manuskriptet igennem, og læser replikkerne op for hinanden.

De første par øve gange, går med at sætte scenerne op lidt efter lidt, imens skuespillerne går hjem og øver på deres replikker, bygges der mere og mere på. Som fx scenegang, scenografi bliver tilføjet hen ad vejen, m.m.

Til sidst er der prøverne op til selve premieren, her er det meget vigtig at skuespillerne kan deres replikker og scenegang på scenen. Der er desuden “mødepligt” hele ugen op til premieren, med mindre man har en god grund for udeblivelse.

Som skuespiller på Studio 73, er det vigtigt at man gør sit bedste for at øve replikkerne, samt øver og husker sin scenegang. Det er også vigtig at man overholder sine aftaler, særligt med henblik på ens mødepligt op til forestillingerne, hvor alle er afhængige af hinanden.

Hvor mange gange mødes vi?

Børneteater mødes 1 gang i ugen, typisk hver torsdag.

Andre teateropsætninger mødes 2 gange i ugen, typisk mandag & onsdag.

Ved alle teateropsætninger, har vi også 1 til 3 gange, hvor vi har “øveweekend” her mødes vi lørdag & søndag.

1 uge før premieren, mødes man hver dag. Her skal det hele nemlig spille sammen, og også her vi har en såkaldt “mødepligt”. det er nemlig vigtig at alle kan her, da ingen kan undværes.

Hvor mange timers øvning, er der tale om?

Hver øvedag tager ca. 2 timer hver gang. derudover nogle gange med øve-weekend. Selve forestillingerne møder man gerne 1 time før, og her varer en forestilling typisk 2×45 min. plus pause.

Kræver det erfaring som Skuespiller?

Nej, det kræver ingen erfaring som Skuespiller. Vi er vant til at der kommer nye ind hos os, som godt kunne tænke sig at spille skuespil for første gang.

Vi er faktisk ret stolte over, at vi kan være den platform eller springbræt til nye skuespillere og introducerer dem til teaterverden. Og samtidig er det fedt at se, at nogen bliver hængende, mens andre vil prøve at gøre det til en karrierer.

Hvad forventer foreningen af mig?

Der forventes at man overholder sine aftaler, gør en indsats for at lærer replikker og at man er åbensindet overfor at måske skulle flytte sine grænser.

 

Christoffer Vindbjerg Kristensen

Formand
Kontaktperson
Mail: formand@studio73.dk

Og dig

Frivillig