Tekniker

Tekniker

TEKNIKER

Hvad laver man som Tekniker?

Som teknikker er man med til at sørge for at der er lys på scenen, så skuespillerne kan ses, og sørger for lyd så musikere, kor, sanger og skuespillere kan høres. Når vi arbejder med både lyd og lys i forbindelse med en teateropsætning, arbejder vi med at inddele indstillingerne i scener, dvs. hver scene har sin egen lyd og lys indstilling. Det betyder også, at der vil være en del arbejde op til en teaterforestilling, hvor man skal få indstillingerne til at passe med manuskriptet. Når indstillingerne er lavet, så venter det arbejde der er under forestillingerne, nemlig bemanding af lyd og lys pult. Her skal vi manuelt trykke på en knap, for at skifte til næste scene.

Hvor mange gange mødes vi?

Vi mødes ca. 1-2 uger før en forestilling starter for at indstille lyden og lyset. Herefter bemanding under forestillingerne, hvor vi mødes ca. 1 time før herefter ca. varer 2×45 min forestilling plus pause. 

Hvor mange timers arbejde, er der tale om?

Ca. 3 timer pr. forestilling, og herefter arbejdet op til, som kan være ca. 10-15 timer, da man deltager under de sidste prøver, for at få den rette indstilling.

Kræver det erfaring som Tekniker?

Nej, det kræver ingen erfaring. Dog ser vi gerne at man har en hvis interesse for det. Bl.a. må man gerne have interesse indenfor det tekniske, da vi arbejder med forskellige tekniske systemer.

Man skal desuden være minimum 15 år, før man kan hjælpe med i teknikken.

Hvad forventer arbejdsgruppen af mig?

At man overholder sine aftaler. Det er vigtigt at vi har en bemanding på til Lyd og Lys under forestillingerne, så derfor er det også vigtigt at man kommer, hvis man har sagt ja til at hjælpe. Man behøver ikke at komme hver gang, så længe man har sagt det på forhånd, for så skal vi nok finde en afløser. Vi forventer også at man har en hvis interesse indenfor området, og hvis ikke man har det, at man er villig til at sætte sig ind i det, da nogle af systemerne kan være ret komplekse.

Billeder

Jonas Andersen

Frivillig

Kontaktperson
Mail: teknik@studio73.dk

Rolf Lynggaard

Frivillig