50 år markeres med pomp og pragt: Kendt revykunstner har været med som coach

Christoffer marts 11, 2023 0

50 år markeres med pomp og pragt: Kendt revykunstner har været med som coach

23 skuespillere er så småt begyndt at øve på en musikalsk forestilling, der markerer et halvt århundrede med teater i Vejen. Et festskrift er også under planlægning.

Vejen: Skal der være fest, så lad der være fest. Multikulturhuset Studio 73 i Vejen giver den gas, når 50 året skal fejres med både reception, et jubilæumsskrift og en jubilæumsforestilling.

– Flere er inde over skrivedelen og dækker de forskellige perioder. Vi har været rundt og spørge talenter, der har været gennem vores forening, om de har lyst til at lave indslag. Dem, vi har spurgt, har takket ja, siger formand Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Samtidig skal foreningen ud med raslebøssen hos potentielle sponsorere.

Velkommen indenfor. Formand Christoffer Vindbjerg Kristensen og de gæve kolleger fra har tænkt sig at lave et brag af en jubilæumsforestilling . Foto: Brian Lindholt

– Vi skal i hvert fald have indsamlet omkring 20.000 kroner til jubilæumsskriftet, som blandt andet vil blive delt ud på receptionsdagen 23. maj, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

En jubilæumsforestilling, der spilles syv gange i periode 2.-10. juni, bliver også en del af jubilæums-markeringen.

Majbritt Skovbjerg og Grethe Brinch Knudsen sætter rammerne for jubilæumsforestillingen, og de har fået hjælp af revyskuespiller Jan Schou, der var med til at sætte sit præg på foreningen i de første mange år, hvor han var en meget kompetent og elsket instruktør.

– Jan Schou har været med som coach med gode råd. Han har læst manuskriptet igennem og givet input til, hvad der kunne gøres, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Jubilæumsstykket med masser af musik giver et grundigt tilbageblik over de 50 år med et samlet potpouri af tidligere forestillinger.

– Der vil være indslag fra tidligere stykker, og temaet er guldbryllup. Brudeparret mødte hinanden på Studio 73 og mindes tilbage til den tid, røber Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Forestillingerne byder også på en hemmelig gæst, der har været med til at sætte præg på dansk teaterliv gennem årene.

Orkester og blæsere

De 23 skuespillere er så småt begyndt at øve. Formanden kommer også på scenen.

– Vi er også ved at få samling på orkestret. Vi skal bruge fem musikere og er tre lige nu. Og så skal vi også have blæsere på, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Instruktør Grethe Brinch Knudsen har været med fra starten. Det samme gælder Søren Steno i teaterforeningen, der rummer cirka 100 medlemmer og især har mange børnemedlemmer.

– Niveauet er det samme som før corona, siger 29-årige Christoffer Vindbjerg Kristensen, der sin unge alder til trods har været formand i fire år. 118 km til og fra arbejde hos Norlys i Silkeborg har ikke ændret på det faktum. For arbejdet giver ham energi.

– Min fritid går med Studio 73. Det at se, tingene lykkes, når en lille forening arbejder sammen. Venskaberne og den synergi, vi får skabt.  Det, synes jeg, er fedt at være med til at overvære. Helt basalt drejer det sig om sammenhold. Det giver diesel til min motor, når jeg eksempelvis ser skuespillere udvikle sig på scenen og personligt, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Udviklingsdrømmene er der også plads til. Christoffer Vindbjerg Kristensen har tidligere tænkt højt om en sommerrevy eller udendørskoncerter. Udendørs scenen i Skibelund Krat kunne være oplagt at benytte.

– Vi har faktisk allerede noget i støbeskeen til næste år. Vi er så småt i gang med at lave Pippi Langstrømpe sammen med Vejen Kunstmuseum. Vi er i den indledende fase og skal finde ud af, hvad der er op og ned. Hvad det vil koste af penge, og hvad vi har af frivillige kræfter til at løfte, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Jubilæumsplakaten er klar. Studio 73 har sat sit præg på kulturlivet i Vejen i 50 år. Pressefoto
Category: